Aan het woord… Jeroen Lotgering

Naam: Jeroen Lotgering
Status: Getrouwd met Petri en vader van twee zoons , Robin (20) en Stefan (17)
Leeftijd: 50
Beroep: Autotechnicus
BC Delft-lid vanaf: 1979 (!)

Op welke manier ben je betrokken geraakt bij BC Delft?
Ik ben Jeroen Lotgering, kind van de vereniging; lid geworden in 1979! Na mijn jeugdperiode ben ik competitie gaan spelen bij de senioren. Wanneer ik in 2003 ben gestopt, heb ik al diverse trainerscursussen gevolgd. Training geven deed ik al op 19 jarige leeftijd, bij BC Den Hoorn, later ook bij de talentengroep van BC Delft. Zelf ben ik naast speler lid geweest van de barcommissie, toernooicommissie en jeugdkampcommissie.
Sinds 2005 sta ik als trainer voor diverse groepen, eerst als invaller op de woensdag (groep van o.a. Iris en Joran) maar later de zondag als vaste trainer.
De woensdagtrainingen zijn er pas weer in 2007 bij gekomen, in 2008 trokken we Michel da Silva aan als jeugdtrainer….. wát  een genot om met hem samen te werken! We groeiden (mede door de jeugdcommissie) van 23 jeugdleden naar 55/58 in een paar jaar tijd!
In 2004 kwam de eerste zoon de shuttellen, in 2009 de tweede. Alleen Stefan speelt nog en gaat volgend seizoen de seniorencompetitie in.

Welke veranderingen kunnen we komende tijd verwachten?
Dit seizoen heb ik besloten om met de zondagtrainingen te stoppen en alleen door te gaan op de woensdag. 15 jaar vond ik lang genoeg. Vanaf halverwege dit seizoen ben ik weer in training gegaan om volgend competitie-jaar mijn rentree te kunnen maken op de baan.

Hoe/waarom ben je ooit met badminton begonnen?
Ik ben in aug 1979 lid geworden van BC Delft in navolging van mijn vader (Jaap) en moeder (Marjolein). Mijn ouders zijn samen met de toenmalige buren (de ouders van Albert Beek) via via lid geworden bij BC Delft in 1975. Ik loop dus al ruim 45 jaar rond in de BC Delft sporthal (waar die dan ook was). Via ons gezin ben ik besmet met het dingen doen voor/met de vereniging. Pa zat jaren in het bestuur / barcommissie/ toernooicommissie. Moeders deed/was jaaaaaaren de jeugdcommissie (´Oma BC Delft´) / jeugdtoernooi organisatie en de speculaaspoppen actie. Zus Ineke is secretaris en voorzitter van de vereniging geweest en deed in allerlei jubileumfeest commissies haar ding. De inspanningen van mijn moeder en zus zijn sinds enige jaren gelden beloond met een ere-lidmaatschap, iets wat mij trots op hen maakt.

Wat zijn je sportieve hoogtepunten bij BC Delft?
Als hoogtepunt kan ik noemen het van dichtbij meemaken van het Nederlands Kampioenschap van de jeugd de jaren ’90. Van dichtbij ja, eerst een aantal jaar assistent trainer bij deze talentengroep en later als begeleider van het team dat het NK binnensleepte. Tevens was een van de hoogtepunten het bezoek van de Indonesische selectie aan onze vereniging in 1993 of 1994. De eerste heer van de vereniging (Eltjo Bril) moest singelen tegen de nr. 8 van de wereld…. ‘ nog nooit van een Indo verloren, dus kom maar op !!’

En  je dieptepunten?
Dieptepunten ……. het bijna leegbloeden van de jeugd in de jaren ’98-’04 tot net 20 jeugdleden !! En het grootste dieptepunt vind ik zelf; het verdwijnen van ‘ de Delfse ‘  (vraag maar aan de ‘oudere BC Delft-ers)

Wat vind je het leukste aan BC Delft en wat wil je mensen meegeven?Het leuke aan BC Delft is dat het een vereniging is waar telkens weer mensen opstaan om leuke dingen te gaan doen ( kamp / overvaltoernooi / e.d.).
Het jammere daarvan is wel dat het kringetje vrijwilligers zoveel bekende gezichten herbergt…
Mijn wens is dan ook dat er een nieuwe groep vrijwilligers zich aandient en de ‘lasten’ verdeeld gaan worden. Er staan te veel mensen langs de kant, en leveren helaas nog al eens commentaar !!

Tot ziens in de hal of op de baan !!