Aan het woord… Penningmeester Melvin

Beroep:
Supply Chain Planner bij de Praxis
BC Delft-lid vanaf:
Al erg lang rond 1990 sinds mijn 8e. Ben alleen in die 25 jaar 2x een jaartje gestopt, om het badmintonnen vervolgens weer te missen.
Rol bij BC Delft:

melvinWat zijn je mooiste herinneringen aan BC Delft?
In de afgelopen 25 jaar zijn er natuurlijk een hoop mooie herinneringen.
Uit de jeugd: alle jeugdtoernooien die we met een vaste groep van BC Delft bezochten, een heel weekend in een sporthal zakken snoep en chips wegwerken en liters Dubbel Fris, maar daarnaast ook sportief fanatiek bezig zijn. Dat waren altijd hele leuke weekenden!
En wat recenter, 2 jaar geleden toen er gewoon BC Delftenaren op mijn huwelijk in Jakarta (Indonesië) waren, dat was mooi!

Wat zijn je sportieve hoogtepunt en dieptepunt bij BC Delft?
Dieptepunt: Nadat ik een poosje gestopt was, competitie spelen in de hoofdklasse zonder veel trainingsuren. Vele partijen dat seizoen kansloos verloren en dus een heel laag scoringspercentage.
Hoogtepunt: Dat we 3 jaar geleden met team 4 Nederlands kampioen zijn geworden in de 3e klasse.

Wat doe je als Penningmeester?
Als Penningmeester maak ik de begroting voor onze club, hierbij is het belangrijkste doel dat we aan onze financiële verplichtingen kunnen blijven voldoen en dat we dus financieel gezond blijven voor nu en in de toekomst.
Het belangrijkste deel van onze inkomsten zijn de contributies; deze elk jaar opstellen, versturen en controleren of het betaald is neemt qua tijd het grootste deel voor zijn rekening. Het leuke hieraan is wel om het vervolgens op onze rekening te zien binnenstromen.

Heb je nog een boodschap voor onze leden?
De laatste jaren nemen de kosten toe en zijn de subsidies verdwenen. Door superveel goede initiatieven zoals de Rabo fietstocht, GCA, Speculaaspoppen en de Kantine-evenementen hebben we de afgelopen jaren nog quitte kunnen draaien. Het is elk jaar weer spannend of we geen verlies maken want ook onze spaarrekening is geen vetpot. Ga door met al deze evenementen en ook nieuwe ideeën zijn welkom (klein en groot)! Bijvoorbeeld: Misschien speel je al mee met de Vriendenloterij en is BC Delft nog niet gekoppeld aan jouw lot! Log dan nu direct in en wijzig via “mijn vriendenloterij” je goede doel en koppel je lot aan onze club!

Daarnaast zoeken we nog vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in het onderwerp sponsoring of op een andere manier betrokken willen zijn bij de financiële zaken van de club.
Heb je een idee of interesse, mail me dan via penningmeester@badmintonclubdelft.nl.

Wie wil je graag nomineren voor het volgende ‘Aan het woord…’-stukje?
Ik nomineer bij deze Thijs Bril :)

Zie je in de Bras!
Groet, Melvin