Aan het woord… Barman Nico

Leeftijd: 63
Beroep: Automonteur
BC Delft-lid vanaf: 1982
Actief bij BC Delft als: Barman, al voor de 2e keer eigenlijk. Bij de eerst keer stopte ik na vijf jaar; toen hebben anderen het een tijdje gedaan. Sabine heeft me een jaar of zeven geleden overgehaald om het weer te gaan doen. Ja, ze moest me echt overhalen, want het is best veel werk; er komt meer bij kijken dan je denkt!

Vertel eens over die bar!
Toen ik terugkwam bij de bar kostte deze de club jaarlijks geld. We betalen natuurlijk huur etc en we zijn maar weinig open. Ik streefde ernaar weer terug naar de nullijn te komen, en ondanks dat niemand geloofde dat dat kon is het gelijk het eerste jaar al gelukt! De aanleiding was het seniorentoernooi dat zo ontzettend uitliep, dat was goed voor de omzet, we zijn tussendoor nog extra gaan inkopen bij de Makro. Daarna werden de trainingen weer drukker en bleven er meer mensen hangen na de training.

Hoe kom je aan dit bartalent?
Weet ik niet, gewoon het streven volgen. Het is toch mijn barretje en we doen gewoon ons eigen dingetje. Samen met Sabine werkt het prettig en nu met alle ‘angels’ kunnen we de druk een beetje verdelen en dan blijft het leuk. Ik ben helemaal blij met de bar en hoe het nu gaat.
Het is even afwachten hoe het straks in de nieuwe hal gaat!

Heb je nog een droom voor de bar?
Nee, niet echt. Ik geniet ervan als het met toernooien lekker loopt; financieel en als iedereen het naar zijn zin heeft. Het is heel moeilijk om goed inkopen te doen, want je koopt veel in en na het toernooi ben je weer dicht en je zit met houdbaarheidsdatums. Bijvoorbeeld met de aankomende zomer: nu ga ik natuurlijk geen Marsen inkopen, ook al zijn ze op… Als we niks weg hoeven te gooien, dat is leuk.
Het is ook fijn dat we veel hulp hebben, bijvoorbeeld van de bardiensten, en dan is het ook gezellig. Ik ben dan wel gesloopt na zo’n weekend, want je bent er twee dagen de hele dag, maar dat vind ik niet erg; ik neem dan neem een maandagje vrij.

nico_2Wat zijn je sportieve hoogte- en dieptepunten bij BC Delft?
De kampioenschappen zijn wel altijd een hoogtepunt!
Het dieptepunt was toch wel de inbraak bij de bar, een paar jaar geleden. Dan ben je zo fanatiek bezig geweest om geld te verdienen en dan wordt alles weggehaald… Het was september dus ik had veel ingekocht voor de competitie. De kas had ik gelukkig mee naar huis genomen, maar ze hebben drank, bier, statiegeld, eten en een vuilnisbak meegenomen. Zelfs Marsen! Die hadden ze in een vuilnisbak gegooid om ze makkelijk te vervoeren…

Hoe vermaak je je buiten je barwerkzaamheden?
Met vrienden, ik ben vaak in de stad. En ik ga lekker varen, ik heb een eigen bootje samen met iemand.

… en je hebt een ratje, toch?
Op mijn Facebook-profiel? Dat is het ratje van een vriendin. Die vriendin heeft het profiel voor me aangemaakt en de foto erop gezet. Ik heb heel lang geen computer gehad maar nu wel een laptop. Op mijn werk heb ik ook weleens een computer nodig voor APK’s, maar liever ben ik aan het sleutelen.

Heb je nog een boodschap voor onze leden?
Zeker – de BC Delft Barbecue zo dadelijk! Komt allen op 18 juni! Ouders en partners mogen ook komen, hoe meer hoe leuker!

Wie wil je graag nomineren voor het volgende “Aan het Woord”-stukje?
Ik wil graag Agnes nomineren!