Aan het woord… Linda Teunter

Naam: Linda Teunter
Leeftijd: 44
Beroep: Kwantitatief Onderzoeker
BC Delft-lid vanaf: onderhand al een hele tijd, ik denk een jaar of 15…

Hoe/waarom ben je ooit met badminton begonnen?
We zijn ooit samen met vrienden met badminton begonnen, al op latere leeftijd (niet te zien natuurlijk in mijn spelkwaliteiten :)). Zij woonden dichtbij de sporthal van BC Delft, dus zo zijn we bij BC Delft terechtgekomen. Onze vrienden zijn na een paar jaar gestopt, maar wij hadden het zo goed naar de zin bij BC Delft dat we zijn gebleven, ook al wonen we in Rotterdam.

Wat zijn je sportieve hoogte- en dieptepunten bij BC Delft?
We zijn begonnen in de 8ste klasse, ondertussen opgeklommen naar de 5de klasse terwijl de leeftijd toeneemt, dus best een hele prestatie. Dieptepunten, ach, die zijn er genoeg: openliggend veld van de tegenstander en dan sla je hem uit, een niet te missen smash in het net, ga zo maar door. Maar gelukkig kan ik goed genieten van een mooi punt en onthoud ik die beter dan de beschamende missers.

Wat vind je het leukste aan BC Delft?
BC Delft is een gezellige club waar presteren ook de ruimte krijgt (op je eigen niveau). Iedereen probeert het beste uit zichzelf te halen en dat wordt gewaardeerd door eenieder. Er worden veel leuke andere activiteiten georganiseerd en ik heb het idee dat iedereen altijd welkom is. Ik ben erg benieuwd hoe het straks gaat in de nieuwe sporthal, praktisch gezien qua aantal banen, parkeren, enzo, maar dat zal allemaal ook wel weer op zijn pootjes terecht komen.

Partner Dave is ook al zo’n actieve badmintonner; spelen jullie vaak samen of gaat dat juist niet goed?
We spelen zeker vaak samen, in de competitie mixen we zelfs samen en dat gaat prima (niet dat we altijd winnen, maar we zijn best een goede mixcombinatie en soms winnen we, soms verliezen we maar meestal zijn het wel leuke/spannende potjes). Af en toe wat minder lieve blikken op het veld, maar dat hoort er bij en na de partij is dat weer vergeten. En het is leuk om zo de zondagmiddag toch samen te zijn.

Je bent al jaren actief binnen de vereniging, vertel eens wat je precies doet?
Ik zit al jaren in de TC, eerst als afgevaardigde van de ‘recreanten’ (een woord waar we vanaf moeten vind ik zelf), maar sinds ik op de maandag ben gaan trainen is dat veranderd (gelukkig is William nu een goed direct aanspreekpunt van deze groep in het bestuur). Ik ben in de TC het eerste contactpunt nadat nieuwe mensen zich aanmelden, notulist, ik maak de online vragenlijsten voor de trainingsevaluatie en analyseer deze, en pak op wat verder ter tafel komt binnen de TC.

Hoe vermaak je je verder buiten BC Delft?
Naast een volledige 40-urige werkweek en badmintonnen golf ik (samen met Dave, we hebben elke 14 dagen les om te proberen zo goed mogelijk te worden, net als bij de badminton nog genoeg ruimte ter verbetering) en speel ik klarinet in een orkest (hoogste amateurniveau). Daarnaast vind ik het leuk om geocaches op te sporen, familie en vrienden te bezoeken (liefst wel dan ook samen wat doen, hou niet zo van zitten/niets doen), op vakantie gaan (mooie natuur ontdekken, wildlife) en ga zo maar door. Kortom – te weinig dagen in de week.

Wie wil je graag nomineren voor het volgende “Aan het Woord”-stukje?
Ik wil graag Dago nomineren, wellicht kan hij wat meer vertellen over de nieuwe hal en hij is altijd enthousiast en positief en actief binnen BC Delft; echt een aanwinst voor de club qua inzet en gezelligheid! En ik zou ook wel leuk vinden als Jos, de nieuwe trainer, wat zou vertellen…