Aan het woord… Penningmeester Sabine

Naam:
Sabine van der Putte (voorheen van den Bergh)
Leeftijd:
34 jaar
Beroep:
Officemanager
Burgerlijke staat:
Sinds een paar weken getrouwd met Daan
BC Delft-lid sinds:
2005 en daarvoor nog een aantal jaar als jeugdlid

Hoe ben je ooit met badminton begonnen?
Een buurjongen van vroeger nodigde mij een keer uit om te komen kijken. Ik vond het zo leuk dat ik ben gebleven. Daarnaast werd ik ook aangemoedigd door mijn moeder, die ook jarenlang op hoog niveau speelde. Helaas moest ik na een aantal jaar stoppen door een blijvende heupblessure. De verwachting was dat ik eigenlijk nooit meer deze sport kon beoefenen. Na vele andere sporten te hebben uitgeprobeerd, bleef ik badminton toch erg missen. In 2005 heb ik de gok genomen om het toch weer te proberen en sindsdien gaat het nog steeds goed.

Wat zijn je sportieve hoogte- en dieptepunten bij BC Delft?
Hoogtepunten: de kampioenschappen en komend seizoen ga ik een klasse hoger proberen te spelen. Dieptepunt: dat ik gedwongen moest stoppen met badminton in de jeugd door mijn blessure, anders had ik waarschijnlijk nu wel wat hoger gespeeld.

Wat vind je het leukste aan BC Delft?
De gezelligheid en sfeer vind ik erg belangrijk. Er is echt een ‘wij’-gevoel. Het maakt niet uit of je hoog of laag speelt.

Je bent al jaren actief bij BC Delft, vertel eens…
Ik heb jaren in de barcommissie gezeten. Eerst met Olaf en daarna heb ik Nico erbij gevraagd. Hierna ben ik nog even algemeen bestuurslid geweest. Door onregelmatige tijden van mijn vorige baan en de komst van mijn zoon Mees kon ik dit niet meer goed combineren, waardoor ik ben gestopt.

Nu dan de nieuwe penningmeester! Raak je al een beetje op stoom?
Ik wilde graag weer iets voor de club doen. Toen de vacature van penningmeester ineens voorbij kwam, heb ik gelijk een mail gestuurd naar het bestuur. De werkzaamheden kun je grotendeels vanuit huis doen en dat is in combinatie met mijn gezin erg fijn. Het is best veel werk, dus het is prettig dat Melvin (onze vorige penningmeester) mij voorlopig nog op de achtergrond helpt. Daarnaast heb ik nog wel wat ideeën om de financiën goed op orde te houden, dus dat is een leuke uitdaging.

Hoe vermaak je je verder buiten BC Delft?
Buiten BC Delft heb ik het op dit moment vooral druk met werk en mijn gezin. Vanaf februari gaat het nog drukker worden, want dan komt er een broertje of zusje voor Mees bij.

En, is kleine Mees al te porren voor het spelletje met de shuttle?
Mees vindt op dit moment voetbal het leukste spelletje, dus ik moet nog even goed mijn best doen om hem over te halen.

Wie wil je nomineren voor het volgende Aan het woord…-stukje?
Ik wil onze nieuwe trainer Jos Asselman nomineren.