Nieuwe sporthal Spoorzone

Update: 8 september 2017

Dit seizoen zijn we fris gestart in ons nieuwe onderkomen in de sporthal van SC Delfland. De aanloop is wat stroef geweest zoals jullie hebben gemerkt, maar op praktisch gebied werken de mensen van SC Delfland gelukkig goed mee met ons en de basketballers van DAS. Er is nog steeds geen huurcontract getekend, maar dit zal binnen enkele weken geregeld worden.

De sporthal heeft een fijne uitstraling en de meeste dingen werken goed. We moeten allemaal nog even wennen aan de nieuwe blauwe lijnen van de trainingsbanen, maar dat komt vanzelf.

De toegang tot het gebouw blijkt een uitdaging. Zonder pasje kan de voordeur van buitenaf niet geopend worden. Binnenkort krijgt een tiental van onze actieve leden een pasje. Graag vragen we jullie even de deur open te houden voor andere mensen die aan komen lopen. Het is ook een extra reden om gewoon goed op tijd te komen voor de training!
Aan de mensen die bardienst hebben tijdens trainingen en wedstrijden zal worden gevraagd om ook te letten op de voordeur en mensen binnen te laten indien nodig. Op dit moment wordt een aantal informatiebanners en -bordjes gemaakt om de bezoekers wegwijs te maken in het gebouw tijdens wedstrijddagen.

Tijdens onze speeltijden mogen wij alleen in de voor sport bedoelde ruimtes komen. Het is niet de bedoeling dat we de school in gaan, dus ga niet door de tussendeuren naar de school toe. Deze tussendeuren zouden goed gesloten moeten worden met magneten (die los gaan bij een calamiteit zodat vluchtwegen ontstaan), maar dat blijkt nog niet goed te functioneren. Inmiddels is het alarm van de school enkele keren afgegaan terwijl wij in het gebouw waren. Dit komt door het openen van tussendeuren naar de rest van de school. Er wordt door de school gewerkt aan betere magneten.

Omdat we in de nieuwe sporthal bij SC Delfland te gast zijn, zijn er een aantal huisregels van kracht, die ervoor zorgen dat we samen alles netjes houden en optimaal van de nieuwe hal kunnen genieten:

  • Kom op tijd voor je training i.v.m. het openen van de deur, en houd de deur ook voor elkaar open.
  • Het is erg belangrijk dat we de zaal en het gebouw zo netjes mogelijk achterlaten. Als we dat niet doen, kan de school ons de extra schoonmaakkosten in rekening brengen. Dus als je klaar bent met spelen, neem dan je afval mee en help even met het opruimen van de netten en de rest van de zaal.
  • Ga niet met buitenschoenen de hal in. Dat geldt ook voor ouders en toeschouwers; er kan op de tribune of via het raam in de kantine naar de zaal gekeken worden.
  • Gebruik alleen de gangen naar de kleedkamers, toiletten, kantine en sporthal en ga niet de school in, zodat het alarm niet onnodig af gaat.

Wil jij je ervaringen met de nieuwe hal met de vereniging delen? We horen ze graag!
Je kunt altijd een van de bestuursleden in de hal aanschieten, of mailen naar info@badmintonclubdelft.nl.

Update: 7 juli 2017

De voorbereidingen voor de overgang naar de nieuwe sporthal in Scholencombinatie Delfland gaan gestaag door.

Na erg lang wachten en pingpongen tussen gemeente en schoolbestuur, ligt er dan eindelijk een gebruikersovereenkomst tussen BC Delft en SC Delfland op tafel. De laatste puntjes worden op de i gezet omtrent alle praktische details zoals beheer van sleutels. Zodra de handtekeningen staan onder het definitieve stuk, laten we dat uiteraard weten.
We verheugen ons op de mooie nieuwe hal!

Eindfeest 24 juni
Het grote Eindfeest “BC Delft zegt ‘dag’ tegen de Bras” heeft inmiddels plaatsgevonden, als waardige afsluiting van ons lange verblijf in Sporthal Brasserskade.

Verhuizing 25 juni en veiling spullen
Zondag 25 juni zijn alle spullen van BC Delft verhuisd naar de nieuwe sporthal van SC Delfland. Verhuiscommissie en verhuizers, bedankt voor jullie hulp!
De spullen uit de kantine die we niet hebben meegenomen naar onze nieuwe locatie zijn tijdens het eindfeest geveild.

Open Huis nieuwe sporthal
Om alle leden de mogelijkheid te geven alvast een kijkje te nemen in de nieuwe hal, werd op zondag 2 juli van 16:00-17:00u Open Huis gehouden in de nieuwe sporthal. Een indruk van het gebouw, de sporthal en de kantine vind je op onze Facebook-pagina. Lees hier het verslag van de eerdere rondleiding en zie ook de foto´s.

Adres en bereikbaarheid nieuwe sporthal
Het adres van de nieuwe sporthal, en van SC Delfland is Van Bleyswijckstraat 72 in Delft. De school heeft uiteraard een heel aantal fietsenrekken. Op het terrein zelf zijn geen parkeerplaatsen. Wel kun je op de avonden dat wij trainen en op de zondag gratis parkeren.

Ten noorden van de school is het doordeweeks betaald parkeren, maar ten zuiden van de school, aan de overkant van de Westlandse weg (bij de Aldi en richting Poptahof) is het parkeren doordeweeks vanaf 18:00u gratis. Even met de verkeerslichten oversteken, en je bent er!
Op zondag is het parkeren in de hele buurt gratis, ook op het nabijgelegen P+R-terrein.
Voor meer info zie: https://www.prettigparkeren.nl/kaart/#!Delft

De sporthal is ook goed met het OV te bereiken: vanaf Delft CS is het 5 minuutjes lopen, en Tram 1 stopt voor de deur, net als een heel aantal bussen.

Eerdere updates:

sporthalspoorzone_01Ruim twee jaar geleden is bekend geworden dat de Sporthal Brasserskade waarschijnlijk zal verdwijnen. BC Delft is door de Gemeente betrokken bij de inrichting van een nieuwe hal, onderdeel van Scholencombinatie Delfland, in de personen van Jeroen Rindertsma en Dago Hoyer. Gedurende lange tijd is er al discussie gaande over de nieuwe hal, aangezien deze iets kleiner wordt dan ‘De Bras’. Voor BC Delft is dit ruimteprobleem opgelost door twee lijnensets te maken: één set met 12 trainingsbanen en één set met 10 wedstrijdbanen, elk in een andere kleur.

scd_buiten_okt2016Vlak voor de zomer van 2016 is de Beleidsnota Sport van de Gemeente eindelijk vastgesteld, en aan het einde van het jaar hebben we dan ook eindelijk een concept-huurovereenkomst van de Scholencombinatie Delfland gekregen waarin we afspraken maken over het gebruik van de nieuwe hal. Hierna kan BC Delft zich dan eindelijk gaan voorbereiden op de verhuizing. In het nieuwe gebouw is ook een kantine aanwezig, waar BC Delft een eigen plekje krijgt.

scd_heli_okt2016In de zomer van 2016 werd er gestart met de bouw van de school in de Spoorzone, vlakbij het treinstation. In de zomer 2017 staat de verhuizing gepland. Impressies van de nieuwbouw zijn oa te zien op de website van architectenbureau DP6. Een interactieve impressie van het hele nieuwe stadsdeel in de Spoorzone vindt je op deze website.