Op deze pagina vind je een overzicht van alle nieuwsberichten van BC Delft.
Onze nieuwsbrieven vind je hier.
Mocht je niet vinden wat je zoekt, schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Overvaltoernooi Trilan

De traditie van het overvaltoernooi wordt in 2020 voortgezet. Zet het weekend van 17 april tot en met 19 april maar vast dik gedrukt in jouw agenda, want dit jaar gaan we Trilan in Landgraaf overvallen! In deze link lees je alle informatie hierover. We willen je vragen om op korte termijn aan ons door te geven of je ook gezellig mee gaat, aangezien het qua evenementen een zeer druk weekend betreft en de slaapplekken gewild zijn!
Groetjes Geert en Lucinda

Speeldata en teamindeling jeugdcompetitie 2020

De teamindeling en speeldata voor de jeugdcompetitie 2020 zijn beschikbaar!

Via deze link vind je de teamindeling.

We spelen allemaal tegelijk thuis op de volgende zondagen : 8 maart, 29 maart, 19 april, 17 mei en 7 juni. Andere weken spelen we uit op zaterdag of zondag  (15-16 feb, 21-22 mrt, 4-5 apr, 9-10 mei, 23-24 mei)

De definitieve data voor de competitie zullen binnenkort te vinden zijn op de site van badmintonnederland.toernooi.nl onder kop van voorjaarscompetitie zuidwest.

Tussenstand seniorencompetitie 2019-2020

De competitie is weer begonnen en we hebben 4 wedstrijden gespeeld. Het is erg spannend. Drie teams staan op kop en twee teams staan nu nog onderaan. De andere teams staan op een tweede of derde plek. Als dat zo doorgaat moeten we de begroting voor de TC dit jaar wat omhoog schroeven, want er moeten dan veel bloemen uitgedeeld worden. Maar hoe dan ook iedereen speelt met veel plezier, maar ook met fanatisme. En dat maakt het alleen maar leuker. We zijn benieuwd naar het vervolg van de competitie in het weekend van 2 en 3 november.

Team 1:

Team 1 staat op dit moment op de derde plek met één punt achterstand op nummer 2. Drop shot heeft wel wat afstand genomen van nummer 2 en 3, maar is zeker niet uit het vizier van team 1. Dit team kennende gaat zij zeker proberen de eerste plek proberen te halen. Op 9 november staat de wedstrijd tegen Drop Shot gepland. Wij weten zeker dat zij op volle oorlogssterkte naar Drop Shot zal afreizen. Delft heeft tot nu toe geen wedstrijd verloren en zal dat vast zo willen houden.

Team 2:

Ook team 2 is flitsend begonnen en neemt op dit moment de 2de plek in met 5 punten achterstand op de nummer 1. Ook hier is dus nog alles mogelijk. Dit team heeft tot nu toe slechts 1 wedstrijd verloren en dat was tegen de koploper. Daar gaat zij vast revanche op nemen als Voorburg bij hen thuis komt spelen. Ook staan er twee teams met 2 punten achterstand op team 2, dus die moet zij ook van haar af zien te houden. Maar daar hebben we alle vertrouwen in.

Team 3:

Dit team staat op dit moment op de 1ste plek met 3 punten voorsprong op de nummer 2. De komende twee wedstrijden kan team 3 de voorsprong proberen wat uit te breiden, want daarna komt de nummer 2 op bezoek en dan moet zij echt aan de bak, want de Zeemeeuwen wil vast en zeker de eerste plaats over gaan nemen. Wij zijn ervan overtuigd dat team 3 alles op alles gaat zetten om sta te voorkomen.

Team 4:

Team 4 heeft het op dit moment wat moeilijk en staat op de 7de plek. De drie teams boven hen staan echter maar met 0 tot 3 punten op haar voor. Dus daar is nog alles mogelijk. Tot nu toe heeft zij al tegen de nummer één en twee gespeeld, dus misschien gaat het dit team lukken om wat extra punten bij elkaar te slaan en uit de gevarenzone te verdwijnen bij de komende wedstrijden. Wij gaan daar hard voor duimen.

Team 5:

Ook team 5 staat op de 7de plaats en dat zal voor hen wel heel erg wennen zijn. Na twee seizoenen kampioen geworden te zijn en afgelopen seizoen zelfs Nederlands kampioen in hun divisie, is deze stand hele andere koek. Maar ook voor dit team geldt dat er een mogelijkheid is om op te klimmen. De vier teams boven hen staan 1 tot 5 punten voor en de komende wedstrijden speelt zij tegen drie van deze teams. Een uitdaging die zij zeker aangaat, want het laatste wat dit team wil is natuurlijk degraderen.

Team 6:

Na vorig seizoen gedegradeerd te zijn, heeft dit team zich herpakt en staat op de 1ste plek. Een hele mooie prestatie en zij zal alles op alles zetten op deze plaats tot het eind van het seizoen vast te houden. Tot  nu toe is team 6 ongeslagen. De eerst volgende wedstrijd moet zij tegen nummer 2, Asterix, dat slechts één punt achterstand heeft. Asterix zelf zou zeggen: de dood of de gladiolen. Maar Delft denkt daar net zo over, dus dat wordt een spannende wedstrijd. Heel BC Delft staat achter hen en dat zal het team best wel voelen op 3 november.

Team 7:

Net als team 2 staat ook team 7 op de 2de plek. Zij speelt in een divisie waar alle teams heel dicht bij elkaar staan. Het verschil tussen de eerste en de laatste plaats is slechts 8 punten. Elke wedstrijd gaat er dus om en daar is dit team zich heel bewust van. Vorig jaar is zij op de 2de plek geëindigd en dat geeft hen extra motivatie op dat dit jaar anders te doen. Dus elke wedstrijd staat er een super gemotiveerd team klaar op de klus te klaren.

Team 8:

Team 8 laat duidelijk merken wat zij dit seizoen van plan zijn. Zij staan, al met 9 punten voorspong op de nummer 2, op de 1ste plaats. En ook zij heeft alle wedstrijden tot nu toe gewonnen. Het moet gek gaan wil team 8 dit seizoen geen kampioen worden, maar we moeten de beer natuurlijk nog niet verkopen voor hij geschoten is. Vorig jaar is dit team kampioen geworden in de voorjaarscompetitie en dat smaakte zo goed dat zij dit seizoen hetzelfde wil presteren maar dan in de najaarscompetitie. En hun ambitie kennende gaat het vast en zeker lukken.

Agnes en Marieke

ALV op dinsdag 5 november – aankondiging

Op dinsdag 5 november om 20.00 uur wordt er weer een Algemene Ledenvergadering gehouden, waarin o.a. de jaarverslagen van afgelopen seizoen worden toegelicht en de focuspunten van volgend seizoen de belangrijkste punten op de agenda zullen zijn. Alle leden (en ouders van jeugdleden) zijn welkom en per mail uitgenodigd voor deze vergadering. De agenda voor deze ALV vindt je hier.

Feedback is welkom, vooraf of op de ALV zelf. Je kunt Thijs, Paul of Wouter hiervoor aanspreken, of e-mailen naar bestuur@badmintonclubdelft.nl.

Jeugdcompetitie nieuwe stijl 2019/2020

De jeugdcompetitie gaat veranderen! Komend seizoen nog als pilot, maar vanaf September 2020 zal de jeugdcompetitie definitie verhuizen naar het najaar/winter, is besloten door de Nederlandse Badminton Bond. Dan zal de jeugdcompetitie gelijk lopen met alle andere regio’s van Nederland en ook gelijk lopen met de seniorencompetitie.

Waarom…?? Meer uitdaging voor de kinderen, langere periode met competitiewedstrijden, gelijktrekken met rest van het land, de jeugd langer bij de jeugd houden. De bedoeling is om een competitieperiode te hebben van ongeveer 20 weken, startend half september tot ongeveer eind maart. Komend seizoen wordt gestart met een pilot om te kijken hoe het allemaal gaat lopen en welke (organisatorische ) activiteiten hiervoor nodig zijn. Er zal een najaars-jeugd-competitiezijn EN OOK een voorjaars-jeugd-competitie. Alles zal met alle clubs geëvalueerd worden om tot de juiste stijl te komen.  BC Delft gaat meedoen met deze pilot. Meer informatie en formulier om je in te schrijven staan in deze brief.

Resultaten competitie 2018/2019

door Agnes Bekenes

We hebben elk seizoen wel met blessures te maken, maar dit seizoen spant volgens ons wel de kroon. Zeker twee teams hebben het hele seizoen met invallers en invalsters gedraaid. Wij zijn dan erg blij dat er zoveel leden bereid waren om in te springen in de teams waar dit nodig was.

Team 1:

Na de degradatie van vorig jaar was de ambitie van team 1 om weer voor promotie te gaan. Maar de blessures van Kayleigh, Laura en Jeroen strooiden roet in heteten. Dit team heeft vast en zeker het record aantal invallers verbroken. Dit seizoen hebben er 8 heren en 4 dames ingevallen. Dit wetende is het toch een mooie prestatie dat zij op een goede vierde plaats geëindigd zijn. Het zal ook wel geholpen hebben dat de harde kern van dit team de invallers goed begeleidde. En het doel om te promoveren?? Daar gaan ze vast volgend jaar weer voor.

Team 2:

Di tteam heeft het moeilijk gehad dit jaar. Ze hebben zich wel van de laatste plek af weten te werken, maar dat kon de degradatie niet voorkomen. Ze hebben er alles aan gedaan om te proberen uit de gevaarlijke zone te komen en het zag er ook een paar wedstrijden lang naar uit dat ze het voor elkaar zouden krijgen, door twee keer op rij met de winst te strijken. Ze verkleinden daarmee de achterstand op nummer 6, maar helaas niet genoeg. Ook voor hen ligt volgend jaar een leuke uitdaging in het verschiet, namelijk terug naar de 4de divisie!

Team 3:

Op een veilige 6de plek is team 3 geëindigd. De laatste weken hebben zij die plek goed weten te handhaven. Zij zorgden ervoor dat nummer 7 op een veilige afstand bleef, waardoor zij zeker van handhaving waren en ze de laatste wedstrijden wat ontspannender kon spelen. De plaatsen boven hen waren wel zichtbaar maar elk net te ver om van plaats te ruilen. Dat mag de plek echter niet drukken. Zorgen dat je veilig bent kan ook voldoening schenken en daar zijn wij dan ook zeker blij mee.

Team 4:

 Langzaammaar zeker klom dit team omhoog en zijn nu op de 4de plek geëindigd. Wat het melden waard is bij dit team is dat ze deze competitie maar één keer een invaller hebben gehad en de dames hebben alle wedstrijden zelf gespeeld. Dat houdt in dat het team deze plaats dus echt helemaal zelf heeft verdiend en goed op elkaar is ingespeeld. Ook waren het heel vaak 4-4- of 3-5 uitslagen. Dat is pas consequent spelen!

Team 5:

 Ditjonge team is samen met de ervaren Dago de uitdaging aangegaan om een divisiehoger te gaan spelen, omdat daar een plek vrij kwam. Ze wisten natuurlijk dat ze het moeilijk zouden krijgen, maar gingen er helemaal voor. Helaas zijn zeals laatste geëindigd, maar hebben wel heel veel ervaring opgedaan en dat zullen ze volgend seizoen zeker gaan gebruiken om in de 6de divisie misschien in de top mee te gaan draaien. Wij gaan daar hard voor duimen!

Team 6:

Nade promotie van vorig jaar is dit ervaren team (dit jaar aangevuld met de ervaren Leonard en Ingrid ) weer eerste geworden. De allereerste wedstrijd verloren zij met 2-6 en dat zette hen aan het denken. Maar vanaf de 2de wedstrijd waren ze meedogenloos voor hun tegenstanders en hebben alle wedstrijden gewonnen, wat natuurlijk een hele knappe prestatie is. De data voor de regionale en de landelijke kampioenschappen staan al in hun agenda,want ook die beker willen zij dit jaar vast en zeker weer naar Delft halen. Wij hopen dat ze deze trend voortzetten en volgend jaar weer voor de eerste plaats gaan. Dan zorgen wij dat er weer bloemen zijn voor dit kanjerteam!!

Team 7:

 Team7 is het team dat ook met blessures te kampen had. Ze moesten voor het begin van de competitie al Marieke missen en ook Linda had met een hardnekkige blessure te maken. Mede dankzij twee jeugdige invalsters, Ruby en Isabelle en de ervaren Cindy en Marieke uit team 8 lukte het toch om het team steeds volledig te krijgen. Ook Mathilde heeft in dit team ingevallen, maar dat was van korte duur helaas. Zij blesseerde zich ernstig tijdens haar single en was voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. En ook mede dankzij de invallers heeft dit team  een mooie 2de plek weten te bereiken.  Zij hebben lang met de Zeemeeuwen om de 1ste plek gestreden, die strijd verloren zij echter met slechts drie punten achterstand. Maar met deze 2de plaats zijn ze ook vast en zeker tevreden.

Team 8:

Ook team 8 is 2de geworden. Met een 8-0 overwinning in de laatste wedstrijd gingen zij de nummer twee voorbij. Daar gingen ze ook helemaal voor, want het was hun doel om deze competitie als 2de te eindigen, toen bleek dat de nummer 1 wel heel erg voor stond. Dit team heeft wat met de uitslagen 3-5 en 2-6, want 9 wedstrijden zijn met deze standen gewonnen en 2 met deze standen verloren. Met deze 2de plaats zijn zij natuurlijk heel erg blij, want hun doel hebben zij bereikt.

Update najaarscompetitie 2018

Stand van zaken competitie

 Het tweededeel van de competitie is begonnen en de teams staan er als volgt voor:

Team 1:

Na dedegradatie van vorig jaar was de ambitie van team 1 op weer voor promotie tegaan. Maar de blessures van Kayleigh, Laura en een Jeroen strooiden roet in het eten. Ze bezetten nu een 3de plek met misschien nog uitzicht op een hogere plek, want het verschil met de nummer 2 is 7 punten. Dus alle reden oper nog steeds voor te gaan en dit team kennende gaan zij dat zeker doen, mede dankzij de hulp van de invallers.

Team 2:

 Dit team heeft het moeilijk dit jaar. Op dit moment staan ze op de laatste plek en het verschil met nummer 6 is 8 punten. Dat is niet helemaal onoverkomelijk, maar wel een grote uitdaging. Ook dit team heeft te maken met blessures, helaas kan Joran dit seizoen niet meer meespelen. Arthur en Thijs vangen dit echter op een sportieve manier op. Wij weten zeker dat team 2 er alles aan gaat doen om degradatie te voorkomen en wij gaan daar natuurlijk ook hard voor duimen.

Team 3:

Momenteel staat dit team op de 6de plaats. Ze kunnen nog een paar plekken stijgen, want het verschil ismet nummer 2 is 9 punten. Het verschil met de eerste plek is echter wel een stuk groter en is als we het realistisch bekijken niet meer haalbaar, maar zeg nooit nooit. Aan de andere kant voelen ze ook de hete adem van nummer 7 in hun nek, want ze staan daar 3 punten boven. Maar het gaat hen vast en zeker lukken om die voor te blijven. Ook dit team is een heer kwijt en moet het nu met twee heren gaan klaren.

Team 4:

 bezet op dit moment de 5de plek en ze kijken toch ook nog stiekem maar de 2de (6 punten verschil). En de clubs op de 4deen 3de plek staan maar 2 punten voor. Wie weet wat zij nog voor ons in petto hebben. Zij zijn fanatiek genoeg om daar helemaal voor te gaan en alles uit de kast te halen om zo hoog mogelijk te eindigen.

Team 5:

Dit jonge team met de ervaren Dago is de uitdaging aangegaan om een divisie hoger te gaan spelen, omdat daar een plek vrij kwam. Ze wisten natuurlijk dat ze het moeilijk zouden krijgen, maar niet geschoten is altijd mis. Op dit moment staan ze op de 8ste  plek en het verschil met nummer 6 is 7 punten. Dat wordt dus nog een hele kluif. Maar ze gaan het vanzelfsprekend vast en zeker proberen.

Team 6:

 Na de promotievan vorig jaar staat dit ervaren team op dit moment weer op de 1ste plek. Ze zijn er duidelijk uit om weer kampioen te worden dit jaar en dan natuurlijk weer voor het landelijk kampioenschap te gaan. Ze hebben op dit moment 9 punten voorsprong op de nummer 2. Dat is nog niet genoeg om lekker achterover te hangen, maar dat doet dit team sowieso nooit. Ze gaan altijd voor de winst en met die instelling is de kans toch wel aanwezig dat ze dit jaar voor een stunt gaan zorgen door twee keer achter elkaar te promoveren.

Team 7:

Team 7 is het team dat met heel veel blessures te kampen heeft. Ze moesten voor het begin van de competitie al Marieke missen en ook Linda had met een hardnekkige blessure te maken. Mede dankzij twee jeugdige invalsters, Ruby en Isabelle en de ervaren Cindy lukt het toch steeds om het team compleet te krijgen. En mede dankzij de invallers staat dit team op dit moment op een 2de plek. Zij strijden met de Zeemeeuwen om de 1ste plek, want dat team staat slechts 1 punt voor hen. Maar in deze afdeling staan de teams die op de plekken 3 t/m 6 staan ook heel dicht bij hen in de buurt. Er is dus nog van alles mogelijk en dat maakt iedere wedstrijd spannend.

Team 8:

Een 1steplek is waarschijnlijk niet meer haalbaar en een 2de plek zal ook moeilijk  worden voor het op dit moment 3de staande team 8. De nummer 4 staat vlak achter hen, dus daar moet ook nog rekening mee gehouden worden. Team 8 gaat deze plaats natuurlijk tot het einde van de competitie volhouden. En wie weet wat ze nog meer voor elkaar krijgen.

Wij wensen iedereen weer succes met het laatste gedeelte van de competitie.

Marieke en Agnes

Nieuwe clubshirt passen: 4-18 november

Tussen 4 en 18 november is het weer mogelijk om het nieuwe clubshirt te passen, met name voor de jeugdspelers die nog niet eerder hebben kunnen passen. We hopen de shirts na dit pasmoment op tijd binnen te hebben voor de start van de Jeugdcompetitie.

Voor de trainingen zullen Thijs en/of Susanne aanwezig zijn met pas-shirts in alle maten, zodat je kunt passen welke maat je moet bestellen, en gelijk je bestelling kunt doorgeven.

Passessies:
zondag 4 november: na de training, 11:00-11:30u.
woensdag 7 november: voor de training, 18:15-18:30u.
zondag 11 november: na de training, 11:00-11:30u.
woensdag 14 november: voor de training, 18:15-18:30u.
zondag 18 november: na de training, 11:00-11:30u.

Nieuwe clubsponsor: PP Orchideeën!

PP Orchideeën is de nieuwe clubsponsor van BC Delft!

Vorige week zijn de handtekeningen gezet onder een overeenkomst, waarmee PP Orchideeën, in de persoon van Ron Tiegelaar, voor 2 jaar clubsponsor van BC Delft zal zijn. We zijn ontzettend blij met deze sponsoring. Het geeft de club voor de komende jaren financiële zekerheid en biedt de mogelijkheid om een stap te maken naar bijvoorbeeld een extra speelavond of extra training.

PP Orchideeën kweekt de zogenaamde pahiopedulem orchideeën en verkoopt deze aan klanten over de hele wereld. Ron steunt graag verenigingen waar hij een band mee heeft, en die heeft hij zeker met BC Delft. Ronny en Wouter hebben Ron Tiegelaar een uniek BC Delft-shirt overhandigd, als dank voor de overeenkomst.