Terugblik seniorencompetitie 2019-2020

De competitie is alweer afgelopen. En zoals de traditie wil geven we vanuit de TC een terugblik op de competitie. Wij willen de teamcaptains heel hartelijk bedanken voor het zelf zorgen van invallers en invalsters. Voor een paar teamcaptains is dat hard werken geweest. Zij moesten regelmatig op zoek naar gegadigden. Gelukkig waren de meesten bereid om de teams uit de nood te helpen, waarbij we toch even Leo apart willen vermelden, want hij heeft 11 weken ingevallen. Nogmaals hartelijk dank daarvoor.

Team 1
Team 1 is op de 5de plek geëindigd. In hun achterhoofd hadden ze misschien mee willen doen om de bovenste plek, maar Drop Shot heeft eigenlijk al vanaf het begin afstand genomen van de andere teams in de poule. Na een paar wedstrijden was al duidelijk dat het strijden was om de 3de t/m 5de plek. Zeker de tweede helft van de competitie wist het team nog wat punten weg te pakken bij de bovenste 2 teams en dat was zeker een prestatie. Leuk is ook om te vermelden dat de Iris en Laura binnen de top 10 staan van de spelers statistieken van deze poule. Volgend seizoen weer nieuwe kansen om te kijken of er mee gestreden kan worden om de bovenste plaatsen.

Team 2
Team 2 begon flitsend en heeft eigenlijk steeds op de 2de plaats gestaan en geprobeerd Voorburg een beetje bij te houden. Helaas liep de achterstand met de nummer 1 steeds wat verder op. Maar de 2de plek wisten zij goed vast te houden. Doordat ze laatste wedstrijden even in een dip zaten, kwam de nummer 3 akelig dichtbij. Maar het team hield het hoofd koel en won de laatste wedstrijd met 6-2, waardoor ze de nummer 3 op 3 punten achter zich hield en definitief de 2de plek wisten vast te houden. En dat is een hele goede prestatie. Ook hier stonden twee spelers binnen de top 10 en wel Anko en Jurrit.

Team 3
Dit kampioensteam heeft vanaf het begin niets aan het toeval over gelaten en hebben gelijk laten zien dat ze uit waren op de 1ste plaats en dus promotie. Na de degradatie van vorig jaar is het hun gelukt om weer terug te keren in de 4de divisie. En dat is natuurlijk heel knap. In hun poule zijn zij het enige team dat geen één wedstrijd verloren heeft. En naast slechts 2 gelijke spelen zijn zij dus ongeslagen kampioen geworden. De helft van de wedstrijden hebben zij met grote overmacht gewonnen. Wat ook een grote prestatie is dat alle spelers en speelsters van dit team binnen de top 11 zijn geëindigd.

Team 4
In een pittige poule heeft dit team het hele jaar tegen degradatie moeten vechten. Ze hebben zeker hun best gedaan om van de 7de plek en dus uit de gevarenzone te komen. Het valt ook altijd niet mee om er in te blijven geloven dat het gaat lukken. De nummers 5 en 6 zijn steeds in zicht gebleven. Gisteren moesten ze tegen Deo spelen, dat 3 punten boven hen stond. Ondanks de inzet van jokers en natuurlijk een zeer gemotiveerde inzet om tot het uiterste te gaan is het hun helaas niet gelukt om van plek te wisselen met Deo. En zijn ze helaas als 7de geëindigd.

Team 5
Na twee seizoenen achter elkaar kampioen geworden te zijn en afgelopen seizoen zelfs Nederlands kampioen, was het voor team 5 even wennen. Zeker in het begin was het vechten om van de onderste plekken af te komen. Omdat ze ook met de nodige blessures bij de heren te maken had en Suzan die dit seizoen om een zeer fijne en leuke reden uit de running was, is het toch heel knap dat dit team op een goede 4de plek geëindigd is en ze zich de laatste wedstrijden geen zorgen meer hoefde te maken wat degradatie betrof.

Team 6
Na vorig seizoen gedegradeerd te zijn, heeft team 6 zich herpakt en staat op de 2de plek. Ze konden nog kampioen worden, maar moesten vanmiddag tegen de nummer 1 en die zal er alles aan gedaan heeft om dat te voorkomen. Dus helaas zijn ze op een toch knappe 2de plek geëindigd. Het bijzondere was, dat dit team na 13 wedstrijden 12 gewonnen wedstrijden had. En dat was er één meer dan de nummer 1. Dit jonge team met Dago als ervaren en leidende kracht heeft vast en zeker de ambitie om volgend jaar 1e te gaan worden. Ook hier halen we even de spelersstatistieken bij. Kira, Ruby en Dago staan binnen de top 10 van deze poule.

Team 7
Team 7 heeft veel stuivertje wissel gedaan van de 2 de t/m de 5 de plek. Tussen de nummer 2 en 5 zit maar 5 punten verschil. Het geeft aan dat er in deze poule hele leuke en spannende wedstrijden zijn gespeeld, want de teams waren aan elkaar gewaagd. Tien wedstrijden van het team zijn in 5-3, 4-4 of 3-5 geëindigd. Zowel de jeugd als de ‘oude rotten’ hebben goede resultaten gehaald. Ook is dit team altijd blij met de inbreng van Cindy als we een dame tekort komen. Door het gelijke spel in de laatste speelronde is team 7 op een mooie 4 de plek geëindigd.

Team 8
Ook team 8 is kampioen geworden. Vrijwel vanaf het begin hebben ze bovenaan gestaan. De vorige wedstrijd bleek al dat het kampioenschap hen niet meer kon ontgaan met 8 punten voorsprong. Maar nu alle wedstrijden gespeeld zijn, is het officieel. Dit team heeft geen één wedstrijd verloren en zijn dus ongeslagen kampioen geworden met 10 gewonnen en 2 gelijke spelen. Een knappe prestatie. Zowel Marieke als Dave staan in de top 10. Ze staan nu al weer te popelen om, na het behaalde kampioenschap van vorig jaar, aan de slag te gaan in de voorjaarscompetitie.