Eindverslag Najaarscompetitie 2017-2018

En dan, om de Najaarscompetitie af te sluiten, een verslagje van de eindstand van onze competitieleidster Agnes:

Alle wedstrijden zijn nu gespeeld. De teams hebben zich ook dit jaar weer goed verweerd met wisselend resultaat, maar wel met veel enthousiasme en inzet. Dan is soms jammer dat dat niet altijd beloond wordt.

Team 1 had dit jaar als doel om zich te handhaven. Ze hebben alles uit de kast gehaald om da doel te halen, maar helaas het was constant een strijd in de degradatiezone. Het team begon met een handicap, omdat Iris en Maaijke dit seizoen niet mee konden spelen. In Kayleigh en Laura hebben we echter hele goede vervangers gevonden. Je zag ze groeien tijdens de competitie gesteund door de ervaren heren. In de wandelgangen hebben we echter al gehoord dat het doel voor volgend seizoen weer promotie wordt. Dus ze laten het er niet bij zitten. Verder heeft dit team de degradatie dit weekend tot vroeg in de ochtend weggespoeld in de kroeg

Team 2: In het begin van de competitie had team 2 een flitsende start. Ze streden mee om de eerste plek. Halverwege de competitie werd het duidelijk dat de eerste plaats wat uit zicht raakte en ging de strijd om de tweede plaats. Ze zijn nu geëindigd als een goede middenmoter. Ineke en Susanne hebben steeds drie partijen moeten spelen en dat was best wel even aan passen, omdat dat niet hun voorkeur had. Samen met de heren hebben zij echter goede en leuke partijen gespeeld. En het feit dat ze steeds om de bovenste plekken in de 4de divisie streden, is zeker niet slecht te noemen.

Team 3: Ook dit team heeft aan de 1ste plaats geroken, maar op een gegeven ogenblik nam Schollevaar langzaam maar zeker toch wat afstand van hen en stond het team 2de. Die plaats hebben ze eigenlijk de hele competitie weten te behouden. Ze zijn erg fanatiek, gezien de foto op de BC Delft nadat ze hadden verloren en er foto’s voorbij kwamen van terneergeslagen en teleurgestelde blikken in de auto op weg naar huis. Het ziet er naar uit dat die tweede plek misschien recht geeft op promotie naar de 4de divisie, tenzij het team aangeeft dat zij dat niet willen, maar de heren en dames kennende gaan zij daar vast en zeker geen nee tegen zeggen. En komt er voor volgend seizoen weer een leuke uitdaging aan.

Team 4: Het wordt een beetje saai misschien, maar ook dit team heeft de hele competitie in de hoogste regionen gestreden. Het team heeft zelfs op de laatste nog op de eerste plaats gestaan, maar nadat PIP de wedstrijd had ingevuld bleek dat ze hen met twee punten verschil van die eerste plek heeft verdrongen. Ook dit team heeft veel strijd geleverd, zelfs met niet 100% fitte lijven werd er deelgenomen aan de wedstrijden. Dat kenmerkt alleen maar hoe enthousiast en met veel inzet ook dit team dit seizoen bezig was.

Team 5: Dit team met toch wel jonge spelers en speelsters heeft zich op een mooie derde plaats weten te nestelen. Er werden spannende wedstrijden gespeeld, maar zij lieten zich niet van de wijs brengen en gingen ervoor. Voor een team dat aan het begin van de competitie ineens een klasse hoger werd gezet is dat natuurlijk helemaal niet verkeerd en een hele goede prestatie.

Team 6: Tijdens de één na laatste wedstrijd uit tegen Mix heeft dit team officieel de eerste plek behaald in hun poule. Met champagne, medailles en bloemen werd dit feit gevierd.
Voor een team dat dit jaar weer voor het eerst aan de competitie mee doet, is dat natuurlijk heel knap. Zeker ook al omdat zij in een steeds wisselende samenstelling spelen, maar dat schijnt voor hen geen probleem te zijn. De laatste wedstrijd werd er zelfs met het voltallige team van 7 spelers en speelsters gespeeld. Melvin en Lucinda speelden zelfs met een blessure hun mix en wisten die ook nog te winnen. Wij gaan ervan uit dat dit team nu mee gaat doen aan de landelijke strijd om eerste te gaan worden van alle derde klassers.

Team 7: Dit jonge team heeft een groot gedeelte van dit seizoen tegen degradatie moeten vechten, maar ze lieten zich daardoor niet uit het veld slaan. Want ze hebben ervoor gezorgd dat ze de laatste weken het degradatiespook van zich af hebben weten te schudden en zich op een veilige 6de plek weten te plaatsen. Aan het begin van het seizoen werd dit team een klasse hoger geplaatst. Ze zijn de uitdaging aangegaan en gingen voor handhaving en dat is hen gelukt. Dit biedt perspectief voor het volgend seizoen. We hebben hoge verwachtingen van dit jonge team.

Team 8: Een middenmoter is dit team het hele seizoen geweest. Maar dat je dan ook ambitieus kunt zijn en een doel kunt hebben, heeft dit team bewezen. Ze zijn dit seizoen steeds in tweestrijd geweest met Swetiday. Het ging om de 5de en 6de plek, die afwisselend door hen werd bezet. Tot de laatste wedstrijd bleef het spannend, maar BC Delft heeft deze stadsderby gewonnen.
Er zaten twee fanatieke jeugdspelers in dit team, die gesteund door de oude rotten in het vak tot goede prestaties kwamen. De afsluiting van dit jaar gaat dit team met hun invallers/sters vieren op de curlingbaan.

Team 9 is geëindigd op een 6de plek. De laatste wedstrijden hebben zij met de nodige invallers/sters gespeeld, maar die pasten zich moeiteloos aan in het team. Nadat zij vorig jaar gepromoveerd zijn, is dit voor dit team ook een mooi resultaat. Wat ons wel opviel van dit team, was dat zij bij de thuiswedstrijden altijd erg snel klaar waren en vaak als eerste het wedstrijdformulier hadden ingeleverd. Er moet ook gezegd worden dat in dit team een speelster zit, die soms tegen het advies van de dokter in toch nog zo fanatiek was om haar wedstrijd te spelen.

Wij willen jullie bedanken voor jullie enthousiasme en inzet tijdens deze competitie op wat voor plek jullie ook geëindigd zijn. Een stuk plezier tijdens de wedstrijden is ook belangrijk en dat hebben wij heel vaak gezien!

Wij hopen dat jullie volgend jaar weer mee doen aan de competitie en wij jullie namen dus weer heel veel langs zien komen bij het invullen van de wedstrijden.