Tussenstand seniorencompetitie 2019-2020

De competitie is weer begonnen en we hebben 4 wedstrijden gespeeld. Het is erg spannend. Drie teams staan op kop en twee teams staan nu nog onderaan. De andere teams staan op een tweede of derde plek. Als dat zo doorgaat moeten we de begroting voor de TC dit jaar wat omhoog schroeven, want er moeten dan veel bloemen uitgedeeld worden. Maar hoe dan ook iedereen speelt met veel plezier, maar ook met fanatisme. En dat maakt het alleen maar leuker. We zijn benieuwd naar het vervolg van de competitie in het weekend van 2 en 3 november.

Team 1:

Team 1 staat op dit moment op de derde plek met één punt achterstand op nummer 2. Drop shot heeft wel wat afstand genomen van nummer 2 en 3, maar is zeker niet uit het vizier van team 1. Dit team kennende gaat zij zeker proberen de eerste plek proberen te halen. Op 9 november staat de wedstrijd tegen Drop Shot gepland. Wij weten zeker dat zij op volle oorlogssterkte naar Drop Shot zal afreizen. Delft heeft tot nu toe geen wedstrijd verloren en zal dat vast zo willen houden.

Team 2:

Ook team 2 is flitsend begonnen en neemt op dit moment de 2de plek in met 5 punten achterstand op de nummer 1. Ook hier is dus nog alles mogelijk. Dit team heeft tot nu toe slechts 1 wedstrijd verloren en dat was tegen de koploper. Daar gaat zij vast revanche op nemen als Voorburg bij hen thuis komt spelen. Ook staan er twee teams met 2 punten achterstand op team 2, dus die moet zij ook van haar af zien te houden. Maar daar hebben we alle vertrouwen in.

Team 3:

Dit team staat op dit moment op de 1ste plek met 3 punten voorsprong op de nummer 2. De komende twee wedstrijden kan team 3 de voorsprong proberen wat uit te breiden, want daarna komt de nummer 2 op bezoek en dan moet zij echt aan de bak, want de Zeemeeuwen wil vast en zeker de eerste plaats over gaan nemen. Wij zijn ervan overtuigd dat team 3 alles op alles gaat zetten om sta te voorkomen.

Team 4:

Team 4 heeft het op dit moment wat moeilijk en staat op de 7de plek. De drie teams boven hen staan echter maar met 0 tot 3 punten op haar voor. Dus daar is nog alles mogelijk. Tot nu toe heeft zij al tegen de nummer één en twee gespeeld, dus misschien gaat het dit team lukken om wat extra punten bij elkaar te slaan en uit de gevarenzone te verdwijnen bij de komende wedstrijden. Wij gaan daar hard voor duimen.

Team 5:

Ook team 5 staat op de 7de plaats en dat zal voor hen wel heel erg wennen zijn. Na twee seizoenen kampioen geworden te zijn en afgelopen seizoen zelfs Nederlands kampioen in hun divisie, is deze stand hele andere koek. Maar ook voor dit team geldt dat er een mogelijkheid is om op te klimmen. De vier teams boven hen staan 1 tot 5 punten voor en de komende wedstrijden speelt zij tegen drie van deze teams. Een uitdaging die zij zeker aangaat, want het laatste wat dit team wil is natuurlijk degraderen.

Team 6:

Na vorig seizoen gedegradeerd te zijn, heeft dit team zich herpakt en staat op de 1ste plek. Een hele mooie prestatie en zij zal alles op alles zetten op deze plaats tot het eind van het seizoen vast te houden. Tot  nu toe is team 6 ongeslagen. De eerst volgende wedstrijd moet zij tegen nummer 2, Asterix, dat slechts één punt achterstand heeft. Asterix zelf zou zeggen: de dood of de gladiolen. Maar Delft denkt daar net zo over, dus dat wordt een spannende wedstrijd. Heel BC Delft staat achter hen en dat zal het team best wel voelen op 3 november.

Team 7:

Net als team 2 staat ook team 7 op de 2de plek. Zij speelt in een divisie waar alle teams heel dicht bij elkaar staan. Het verschil tussen de eerste en de laatste plaats is slechts 8 punten. Elke wedstrijd gaat er dus om en daar is dit team zich heel bewust van. Vorig jaar is zij op de 2de plek geëindigd en dat geeft hen extra motivatie op dat dit jaar anders te doen. Dus elke wedstrijd staat er een super gemotiveerd team klaar op de klus te klaren.

Team 8:

Team 8 laat duidelijk merken wat zij dit seizoen van plan zijn. Zij staan, al met 9 punten voorspong op de nummer 2, op de 1ste plaats. En ook zij heeft alle wedstrijden tot nu toe gewonnen. Het moet gek gaan wil team 8 dit seizoen geen kampioen worden, maar we moeten de beer natuurlijk nog niet verkopen voor hij geschoten is. Vorig jaar is dit team kampioen geworden in de voorjaarscompetitie en dat smaakte zo goed dat zij dit seizoen hetzelfde wil presteren maar dan in de najaarscompetitie. En hun ambitie kennende gaat het vast en zeker lukken.

Agnes en Marieke