Update uit de Najaarscompetitie

Competitieleidster Agnes praat jullie weer bij over de stand van zaken in de Najaarscompetitie:

We hebben 9 wedstrijden gespeeld, zijn net over de helft en de spanning is bij sommige teams om te snijden: ze strijden voor promotie of tegen degradatie. Hoe dan ook iedereen speelt met veel plezier, maar ook met fanatisme. En dat maakt het alleen maar leuker.

Team 1: Team 1 staat op dit moment op de één na onderste plaats, maar degene die boven hen staat heeft hetzelfde aantal punten en de nummer 6 heeft maar 4 punten voorsprong. Wat betreft de onderste 4 plaatsen is alles nog mogelijk en wij hopen natuurlijk dat Team 1 net boven de streep komt te staan, dan hebben zij hun doel voor dit seizoen gehaald!

Team 2: Na een flitsende start is Team 2 wat naar beneden gezakt, maar dat is erg geflatteerd, want nummer 2 t/m nummer 5 hebben zowat hetzelfde aantal punten. Een wedstrijd met wat grote cijfers winnen en ze staan weer op de tweede plaats. Omdat in deze poule met een team minder wordt gespeeld degradeert en promoveert er maar één. Allebei de mogelijkheden zijn voor Team 2 niet in beeld. Maar op een goede 2de plek terecht komen, kan misschien nog wel promotie als beste tweede opleveren. Dus nog genoeg uitdaging.

Team 3: Dit team staat op dit moment op een gedeelde 1ste plek. Ze hebben wel een wedstrijd meer gespeeld, maar een kniesoor die daar op let. Ze hebben 11 punten voorsprong op nummer 3, dus ook hier behoort promotie nog tot de mogelijkheden. Door de andere teams zijn ze niet in te halen, tenzij dit team ineens heel gek gaat doen, maar dat verwachten we niet van hen.

Team 4: Een mooie tweede plek nemen zij op dit moment in. Zij hebben ook mogelijkheden om de 1ste plek te bemachtigen, want dat scheelt maar 3 punten. Morgen (10 december) spelen zij tegen het team dat onderaan staat, dus wie weet staan zij na dit weekend fier aan kop. En dan is het een kwestie van vasthouden van die positie.

Team 5: Het wordt een beetje saai, maar ook Team 5 staat op een tweede plaats. Handhaving was het doel van dit team. Nu dat doel is nu al behaald. Het moet wel heel gek lopen willen zij degraderen. Volgens ons hebben zij hun doel bijgesteld en gaan zij ervoor om tweede in de poule te worden. Wat natuurlijk dan wel een prestatie is. Nummer 3 t/m 5 zit hen echter wel dicht op de hielen, dus dat wordt hard strijden.

Team 6: Dit team staat op dit moment op de 1ste plaats en is met Mix en Onder Ons in gevecht om die plek. De kans dat zij 1ste, 2de of 3de worden is heel groot. En voor een team dat dit jaar weer voor het eerst aan de competitie mee doet, is dat zeker niet slecht. Ook al omdat zij in een steeds wisselende samenstelling spelen, maar dat schijnt voor hen geen probleem te zijn.

Team 7: Op dit moment staat Team 7 op de 6de plek en dat is handhaving in deze klasse. Zij hebben 7 punten voorsprong op het team onder hen. Dat wordt de komende 5 wedstrijden dus nog spannend. Het doel was handhaving en het zou heel mooi zijn als dat dit jonge team gaat lukken. Wij hebben er alle vertrouwen in.

Team 8: Een gevecht om de 6de, 5de en misschien wel 4de plek is wat dit team de laatste wedstrijden te wachten staat. Zij wisselen vooral stuivertje met Sweti Day, dat bij ons op de maandag traint. De bedoeling is om zoveel mogelijk punten weg te sprokkelen bij de tegenstanders, zodat zij in een mooie middenmoot eindigen. Aan de twee fanatieke jeugdspelers van dit team zal het niet liggen, maar ook de andere leden van het team weten zo gaandeweg een puntje te pakken.

Team 9: Team 9 staat op dit moment op een 6de plek. Die zullen zij wel gaan behouden, maar het liefste klimmen ze nog een plekje omhoog. De laatste wedstrijden moeten zij wel met de nodige invallers/sters spelen, maar die passen moeiteloos in het team, dus dat levert geen probleem op. Het kost de teamcaptain wel veel tijd om dat te organiseren, maar tot nu toe lukt het haar prima!