Verslag rondleiding nieuwe sporthal

Afgelopen donderdag is er door een negenkoppige delegatie van BC Delft een kijkje genomen op onze nieuwe locatie. De hal is mooi licht en fris met haar grijze vloer, en oogt natuurlijk spiksplinternieuw! Er is behoorlijk veel ruimte waar we onze spullen kunnen opbergen, en waar we een nieuwe opbergkast kunnen neerzetten voor bijvoorbeeld de shuttles en telborden. Verder zijn er mooie nieuwe palen en netten, waar we prima mee uit de voeten kunnen.

De nieuwe sporthal is net iets kleiner dan de huidige hal, en daarom zijn er twee sets lijnen getekend voor het badmintonspel. De witte set lijnen bestaat uit 10 banen, welke allemaal voldoen aan de eisen die door de bond aan wedstrijdbanen worden gesteld. Competitiewedstrijden en toernooien zul je dus op de banen met de witte lijnen spelen. Dan is er ook nog een blauwe set lijnen, die bestaat uit 12 banen. Deze banen liggen iets dichter bij elkaar, en zullen daarom alleen gebruikt worden om op te trainen.
De dubbele set biedt ons de mogelijkheid om volop te blijven trainen in onze gebruikelijke groepen. Wel betekent het hebben van 10 wedstrijdbanen dat we niet meer met alle negen competitieteams tegelijk in de sporthal passen op competitiedagen. Daarom zijn er voor komend jaar twee verschillende speelsleutels aangevraagd, waarmee de ene zondag de ene helft van de teams thuisspeelt, en de andere zondag de andere helft.

Op de begane grond bevinden zich vier ruime kleedkamers. De hal zelf bevindt zich op de eerste verdieping, net als de kantine. Vanuit de kantine kun je de zaal inkijken, maar is er ook oogcontact met de buitenwereld via glazen wanden. Nog een verdieping hoger is er een tribune met genoeg ruimte voor supporters. Voor de geïnteresseerden: de plattegronden van het gebouw hangen op het prikbord in onze kantine in de Bras.

In de kantine is er ook een hok voor ons gereserveerd, waar onze Barman Nico zijn voorraad in kwijt kan, en we ook wat spullen kunnen opslaan. We gaan ons best doen om daarmee de BC Delft-sfeer mee te nemen uit ons oude honk!

Benieuwd naar de foto’s? Bekijk ze op onze Facebookpagina!