Geschiedenis

In 1969 kwam de sporthal De Buitenhof gereed. Geen van de toentertijd bestaande badmintonverenigingen was groot genoeg om deze nieuwe zaal te vullen. Op initiatief van de voorzitter van ABCD, Martin Massar, werd er door de drie bestaande verenigingen ABCD, BCC en ZHOEFF besloten om samen verder te gaan en zo werd “BC Delft” opgericht op 20 juni 1969.

De nieuwe vereniging telde aanvankelijk 80 leden, maar dit aantal liep snel op naar 240 spelers, wat ervoor zorgde dat er met een wachtlijst gewerkt moest gaan worden.

In 1975 verhuisde BC Delft naar een nieuwe mooie sporthal aan de Brasserskade. Hier kreeg men de beschikking over 12 banen en een eigen clubruimte, welke door een aantal enthousiaste leden al snel in een bar werd omgetoverd. Doordat de nieuwe sporthal groter was kon BC Delft de wachtlijst wegwerken. In 1979 werden de speelmogelijkheden bovendien uitgebreid, hoofdzakelijk om een jeugdafdeling te kunnen starten en om wedstrijden te kunnen gaan spelen. De vereniging groeide naar 380 leden die hun hart hadden verloren aan het badmintonspelletje.

BC Delft is sinds de oprichting lid van de Nationale Badminton Bond, tegenwoordig Badminton Nederland, en aangesloten bij de Sportraad van Delft. BC Delft nam deel aan de door de bond georganiseerde districtscompetities en ook werden er door de vereniging zelf diverse toernooien georganiseerd, welke tot op de dag van vandaag nog bestaan.

In 2017 kreeg onze geliefde sporthal de Brasserskade van de gemeente een andere bestemming, en dus verhuisde BC Delft naar de sporthal van SC Delfland. Dat was even wennen, maar een nieuwe hal heeft ook zijn voordelen.

In 2019 was er, gezien ons 50-jarig bestaan, reden voor een feest! Dit lustrum gevierd met diverse activiteiten voor jong en oud. Veel leden en oud-leden waren aanwezig om dit met ons te vieren.

In 2023 is de parabadminton-afdeling van Redeoss aangesloten bij BC Delft.

Mocht je nog meer willen weten, dan nodigen wij u graag uit om een keertje onze vereniging te bezoeken tijdens een van onze speeltijden, zodat wij verder met je kunnen bijkletsen!