Update najaarscompetitie 2018

Stand van zaken competitie

 Het tweededeel van de competitie is begonnen en de teams staan er als volgt voor:

Team 1:

Na dedegradatie van vorig jaar was de ambitie van team 1 op weer voor promotie tegaan. Maar de blessures van Kayleigh, Laura en een Jeroen strooiden roet in het eten. Ze bezetten nu een 3de plek met misschien nog uitzicht op een hogere plek, want het verschil met de nummer 2 is 7 punten. Dus alle reden oper nog steeds voor te gaan en dit team kennende gaan zij dat zeker doen, mede dankzij de hulp van de invallers.

Team 2:

 Dit team heeft het moeilijk dit jaar. Op dit moment staan ze op de laatste plek en het verschil met nummer 6 is 8 punten. Dat is niet helemaal onoverkomelijk, maar wel een grote uitdaging. Ook dit team heeft te maken met blessures, helaas kan Joran dit seizoen niet meer meespelen. Arthur en Thijs vangen dit echter op een sportieve manier op. Wij weten zeker dat team 2 er alles aan gaat doen om degradatie te voorkomen en wij gaan daar natuurlijk ook hard voor duimen.

Team 3:

Momenteel staat dit team op de 6de plaats. Ze kunnen nog een paar plekken stijgen, want het verschil ismet nummer 2 is 9 punten. Het verschil met de eerste plek is echter wel een stuk groter en is als we het realistisch bekijken niet meer haalbaar, maar zeg nooit nooit. Aan de andere kant voelen ze ook de hete adem van nummer 7 in hun nek, want ze staan daar 3 punten boven. Maar het gaat hen vast en zeker lukken om die voor te blijven. Ook dit team is een heer kwijt en moet het nu met twee heren gaan klaren.

Team 4:

 bezet op dit moment de 5de plek en ze kijken toch ook nog stiekem maar de 2de (6 punten verschil). En de clubs op de 4deen 3de plek staan maar 2 punten voor. Wie weet wat zij nog voor ons in petto hebben. Zij zijn fanatiek genoeg om daar helemaal voor te gaan en alles uit de kast te halen om zo hoog mogelijk te eindigen.

Team 5:

Dit jonge team met de ervaren Dago is de uitdaging aangegaan om een divisie hoger te gaan spelen, omdat daar een plek vrij kwam. Ze wisten natuurlijk dat ze het moeilijk zouden krijgen, maar niet geschoten is altijd mis. Op dit moment staan ze op de 8ste  plek en het verschil met nummer 6 is 7 punten. Dat wordt dus nog een hele kluif. Maar ze gaan het vanzelfsprekend vast en zeker proberen.

Team 6:

 Na de promotievan vorig jaar staat dit ervaren team op dit moment weer op de 1ste plek. Ze zijn er duidelijk uit om weer kampioen te worden dit jaar en dan natuurlijk weer voor het landelijk kampioenschap te gaan. Ze hebben op dit moment 9 punten voorsprong op de nummer 2. Dat is nog niet genoeg om lekker achterover te hangen, maar dat doet dit team sowieso nooit. Ze gaan altijd voor de winst en met die instelling is de kans toch wel aanwezig dat ze dit jaar voor een stunt gaan zorgen door twee keer achter elkaar te promoveren.

Team 7:

Team 7 is het team dat met heel veel blessures te kampen heeft. Ze moesten voor het begin van de competitie al Marieke missen en ook Linda had met een hardnekkige blessure te maken. Mede dankzij twee jeugdige invalsters, Ruby en Isabelle en de ervaren Cindy lukt het toch steeds om het team compleet te krijgen. En mede dankzij de invallers staat dit team op dit moment op een 2de plek. Zij strijden met de Zeemeeuwen om de 1ste plek, want dat team staat slechts 1 punt voor hen. Maar in deze afdeling staan de teams die op de plekken 3 t/m 6 staan ook heel dicht bij hen in de buurt. Er is dus nog van alles mogelijk en dat maakt iedere wedstrijd spannend.

Team 8:

Een 1steplek is waarschijnlijk niet meer haalbaar en een 2de plek zal ook moeilijk  worden voor het op dit moment 3de staande team 8. De nummer 4 staat vlak achter hen, dus daar moet ook nog rekening mee gehouden worden. Team 8 gaat deze plaats natuurlijk tot het einde van de competitie volhouden. En wie weet wat ze nog meer voor elkaar krijgen.

Wij wensen iedereen weer succes met het laatste gedeelte van de competitie.

Marieke en Agnes